woensdag 29 februari 2012

Boldotcommers Tahir en Kinneging

Bij Auw&Wman te gast: Naema Tahir en partner Andreas Kinneging. 
Aanleiding: de column van Tahir in Buitenhof over het weren van onfatsoenlijke televisiejournalisten van het Binnenhof en de hieruit voortgekomen schermutseling tussen Pownedjournalist Rutger Castricum, die verhaal kwam halen bij haar aan huis, en Tahirs partner Kinneging.  

Rutger Castricum staat met cameraman aan de deur van de woning van Tahir. Hij is boos want hij behoort zelf tot de subcategorie afzeikjournalisten, maar houdt zich rustig. Hij wil haar spreken. Een confrontatie tussen Castricum en Tahir wordt het niet. Wel een tussen Castricum en haar partner. En dan staan daar ineens twee hanen tegenover elkaar die wel van een robbertje vechten houden. Dat het hierbij niet bij woorden alleen blijft maar dat ook de handen worden ingezet, ja dat kennen we nog van het schoolplein. Twee jongetjes, ieder in hun kuif gepikt.

Flauw in het kwadraat dat het echtpaar (zijn ze getrouwd?) Kinneging-Tahir niet onder leiding van Auw&Wman aan de publieke tafel wilde plaatsnemen tegenover Castricum. Dat had vast spannende beelden en woorden opgeleverd. Nee, zij kwamen alleen als hun tegenstander werd geweerd. Heldendom ten top.

Kinneging en Tahir zijn boldotcommers. Zij benadrukten dat zij zeer regelmatig de bezorger aan de deur krijgen  met pakketjes vol leesvoer van het sinds kort door Ahold overgenomen Bol.com. Deze mededeling staafde, zo veronderstelden zij wellicht maar de kijker moest zelf zijn conclusie trekken, het bewijs dat men hier te maken had met een stel dat qua kennis, belezenheid, doordachtheid en eruditie niets te wensen over liet. Het was alsof zij met hun boldotcom-confessie uitschreeuwden: "Kijk, aan onze wijsheid hoeft men nog geen seconde te twijfelen want die komt geheel en al uit de boeken."
Een vaker gebruikte tactiek om de tegenstander de overbluffen. Dit lukt misschien nog in de collegezaal waar Kinneging zijn dagelijkse hoogleraarschap slijt maar niet bij Auw&Wman aan tafel.
Tahir en Kinneging hebben zichzelf te kijk gezet als de papegaaien van Nederland die hun uit het hoofd geleerde lesjes uit de boeken van Bol.com op verzoek graag willen verkondigen maar niet in het bijzijn van de treitermedia en ook alleen maar in een select gezelschap.

NB Tahir staat op het punt van bevallen. Aanstaande papa Kinneging schreef ooit - lang voordat het vaderschap voor hem in zicht kwam - in NRC Handelsblad het artikel 'Denk eerst aan je kinderen voordat je jezelf wilt ontplooien' (21/04/'07).
Wij allen, inclusief de treitermedia, gaan nauwlettend in de gaten houden hoe deze man met zijn korte lontje zal omgaan als hij met het gejengel en getreiter van zijn eigen kind te maken krijgt. Hij weet nu wat zijn plek is bij alles wat zich de komende tijd in zijn leven aandient. Children first. Zijn enige verdediging kan nog zijn dat hij zelf kind gebleven is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten